nedjelja, 1. rujna 2013.

Put oko Bosne za 60 minuta.

Bezbeli. Živ se insan naibretit ne može gledajuć vazda kako Bakir dovlači, ja Zlatka, ja Željka, sebi preko hastala pa onako jahranski razvale. Ko biva on će njih nešto pitat, a štaš ti bolan mene pitat kad sam ti ja pitanja napiso..misli se Zlaja u sebi al ne smije naglas. Nego se 'nako pravi da je iznenađen upitima, pa se malo opet ibreti kako sve to može bit Bože dragi, u našeg Bakira da mu vazda postavlja pitanja što njemu Zlaji pašu, ko Čilićeva loptica Nadalu, taman na smeš. Ne moš fulat i ako zalopatiš, širok je teren.
Nameračio se ima neki vakat Bakir beg na Čovića i Ljubića obadva. Kaže hadžija, da je Čović lopov, kijamet-insan i da se potpisivo nakim jezikom što se ćirilica zove. A i čudno je da jugoslavenstvo zamjera Bakir, prvi kurir prve proleterske koju su Zlaja i Želja osnovali onomad na Pofalićima.
Pita Bakir a sve se nako čudi, kako to, pa đe to ima, da Hrvatska govori ko će vlast u Bosni formisat. Đe to ima. To je ko da neko Josipu Pejakoviću kaže da nema Bosne. Kao šta se oni imaju mješat jel se mi mješamo njima, šta da mi podržimo reinkarnaciju RSK, bil se to njima svidilo..ha ja.
Isti taj ljutiti Bakir vabio je predsjednike Hrvatske da se mješaju u unutrašnje stvari BiH, samo onda mu je to bilo drago. Sjedi nasuprot njega čudnovati obrvaš, vrti palce, jednog oko drugog, govori one veleumne rečenice.." jer ako dvojica i dvojica krenu trčat, a jedan zaspe u hodu, onda su samo trojica budni a onaj četvrti spava, iako ne bi trebo, njegov je posao da trči i to je prevara, prevara naroda, to je prevara naroda ljudi moji". Zvao je i ovog novog agresora, i umiljavao mu se. Pozivao da intervenira, da odjebe narodski rečeno, trećeentitetlije a ovaj je nešto mrmoljio, al ono totalno nerazumljivo, ko kad nijemi čovjek mimikom želi oponašati Placida Dominga. Al vidiš ni to ne valja. Sjedokosi bezveznjak, jedna mlitava i neslana persona, koja je diplomatski rječnik toliko umrtvila da i latinski prema njemu izgleda ko prpošna maturantica u usporedbi sa stogodišnjakinjom. Kažu, on će podjelit Bosnu A zovu ga, stalno ga zovu, svejedno, u Zagrebu il Sarajevu bio, zovu ga.
Pa da im čoek kaže, pa šta me zivkaš kojupičkumaterinu da se mješam ako ti je krivo što se mješam. Jel ti hoćeš da se mješam ili ne, 'timater. Sikter.
Pa su slali u Zagreb svako malo Željka i rekli, priprijetili, ništa kolodvor ništa kafana, ništa kurve, samo Pantovčak, ništa glavom u čelo, samo sabur. Za glavom u čelo je vazda vakat kad god je merak a ovo je poso.. I lagano, al naćuli uši. I dobro pazi, svaku riječ, obrni okreni al skontaj. Kako umiješ i znaš ali skontaj. Nije lako al mora se. Bio i Zlaja, i Zlaja bio, jašta. Birvaktile. I jope će. Voli on nako otić do Zagreba. Kupit hanumi šalvare i ručat kod džamije. I tražit podršku za svoj poso. A kad ne dobije a Zlaja dobije samo kad se pobije, onda napada onog kojeg je iš'o molit da se mješa u Bosnu, što se mješa u Bosnu. K'o da je to njemu problem.
Al nije to sve. Ma kakvi, ni blizu. Svako malo zavape na Zlajinoj telelviziji.." ovo što Hrvatska radi ne radi ni Srbija, ni ona kakva bila da bila,ne određuje tko će vladat u RS".
Šta čovjek da radi kad vidi hor tuka i tukaca na federalnoj televiziji kako sami sebi skaču u usta, kako dovlače Božu Ljubića pa ga hvale, pa ga mame, pa ga onda pljuju, pa ga blate, kako upiru oči u Zagreb, kako dovlače predsjednike Hrvatske i sadašnje i bivše i traže od njih intervencije a kad ovi prozbore samo jednu koja nije jalijašima po volji, odmah se čakija vadi. Kabadahije sa FTV-a i Bakirovi sejmeni u rasponu od sedam dana mogu te uradit ko najvećeg pravednika a za sedam dana opet u najgoreg levata što je hodo dunjalukom.
Al najsmješnije do svega, to biva kad dovedu onog dječaka-lupeža konjkoradicu u plavoj majici kako sriče napamet naučene, kratke al glupe odgovore, one uniformirane, znaš one odgovore na pitanje ...ka'ćeš doć što danas ima svaki mobitel...pa ga šatro pitaju ozbiljne stvari. Pa jeb'lo matere kakvog to smisla ima. Ili je on ili onaj tupavi Jurišić kojemu se u očima zrcali inteligencija. Kad taj krene slagat priču slova padaju od muke u nesvjest. I oni s njima ozbiljno pričaju. Šta je to nego ruganje.
Stoka je to bolan. Sve nako priča, sve navode, pa kako bi to bilo da mi određujemo Hrvatskoj tko će vladat, al stoka se pravi glupa, nije u tome fol. Svi znamo kako je Bosna uređena, tronarodno, svi to znaju osim mutanata iz Bakirovog buljuka. Pa priupita buljukbaša kafandžiju priprostog, i to neku večer kad su se opet akšamluka dofatili pa rasteferičili ko biva , navodi ga kurva na lagana priglupa pitanja i predvidljive al kretenske odgovore, je li njemu palo napamet u Srbiji kad je ambasadovo u Beligradu, određivat tko će vladat u Srbiji, ko biva tijo buljukbaša napravit paralelu jer eto hrvatski veleposlanik, inače neka zbunjola za priču, mutavac za fenjera, hoće krojit vlast u šeheru i u cijeloj šeherzadi, Bosni, bezbeli rodila je nana.
I sve tako. Nema kraja. Vazda isto. Pa dosadilo. Dokurčilo. Svima osim Hrvatima. Oni sve nako šute, mule, gledaju ispod oka u stranu ali ni mukaet, šmrču, obrišu rukavom nos, pa pogledaju isprika , al šute. Čekaju nešto. Šta čekaju, koji kurac čekaju al ni Godot nije toliko čeko. Jeb'omater ako je. Al čekaju nešto, to je ziher. Šta?. Možda čekaju da im sjedokosi kompozitor skuca himnu za treći antitet. A da tekst prpošno otpjeva Vesna Pusić sve pocikujuć i poskakujuć. Bože dragi manitog li naroda. Pametnijih sam ja im'o konja. I ljepših. I plemenitijih. Al konje ubijaju zar ne. A stoka živi.

Nema komentara:

Objavi komentar